Použité suroviny receptu Vepřové medailonky na skořici s hrozinkami:
1/4 l masového vývaru
| dle chuti: sůl a pepř
| 50 ml bílého vína
| dle chuti: mletá skořice
| 2 lžíce hladké mouky
| dle chuti: mletá paprika
| 1 hrnek rozinek
| 4 lžíce sladké smetany
| 2 lžíce másla
| 400 g vepřového masa (kýta)
Postup přípravy receptu Vepřové medailonky na skořici s hrozinkami:
Na omáčku si musíme předem připravit rozinky. Ty omyjeme pod vlažnou vodou a namočíme v bílém vínu, aby nabobtnaly. Stačí 2 hodinky, ale čím víc, tím líp. Vepřové maso si nakrájíme na medailonky. Zlehka jej naklepeme a okořeníme solí, skořicí a paprikou. Na pánvi si rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Pak snížíme teplotu a maso dohotovíme. Připravíme si světlou jíšku z rozehřátého másla a mouky. Zalijeme ji studeným masovým vývarem a přidáme sůl, pepř a skořici. Omáčku dobře provaříme a nakonec přidáme nabobtnalé hrozinky s vínem. Opět trochu povaříme. Do hotové omáčky přidáme pro zjemení trochu sladké smetany a najemno nasekanou petrželku. Omáčku samozřejmě přelijeme přes medailonky. Rýže je vhodná příloha.
Fotky receptu Vepřové medailonky na skořici s hrozinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!