Použité suroviny receptu Treska se sýrem a rajčaty:
4 filety z tresky ( asi po 180 g)
| nastrouhaná kůra z jednoho dobře omytého pomeranče
| šťáva z jednoho pomeranče
| 8 řezů z ančoviček z konzervy
| 180 g sýru feta
| 4 kolečka z velkého vyzrálého rajčete
| snítky petrželky na ozdobu
Postup přípravy receptu Treska se sýrem a rajčaty:
1.rybu dáme do zapékací misky, posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a přelijeme pomerančovou šťávou. Misku přikryjeme potravinářskou folií, uložíme do chladničky a rybu necháme marinovat zhruba půl hodiny.
2.troubu předehřejeme na 180°C. Zapékací misku uzavřeme alobalem a rybu pečeme 15-20 min.. Maso musí být křehké, nikoli však rozměklé.
3.gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Řezy z ančoviček (sardelí) osušíme papírovou utěrkou a na každý kousek tresky dáme dva. Ryby zapečeme pod grilem zhruba minutu. Sýr nakrájíme na 4 plátky a na každý plátek ryby dáme plátek sýra. Navrch položíme kolečko rajčete a pokrm zapékáme pod grilem ještě 1-2 min., dokud rajče nezačne měknout. Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Fotky receptu Treska se sýrem a rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!