Použité suroviny receptu Základní boloňské špagety:
500 g špaget
| 1 lžíce oleje
| 500 g mletého hovězího
| 100 g nastrouhaného parmezánu
| 300 g oloupaných a nakrájených rajčat
| 4 stroužky česneku
| 2 cibule
| tymián
| oregano
| bazalka
| petrželka
Postup přípravy receptu Základní boloňské špagety:
Česnek a cibuli nasekáme. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm cibuli a česnek. Když cibule zesklovatí přidáme k ní mleté maso a míchajíce smažíme. Na konci přidáme rajčata a část bylin (jestli máme jen sušené, tak je dáme rovnou všechny). Dochutíme solí a pepřem. Špagety uvaříme podle návodu a chuti v osolené vodě se lžící oleje. Scedíme, naložíme do misek, promícháme s boloňskou omáčkou, posypeme parmezánem a případně zbytkem čerstvých bylinek.