Použité suroviny receptu Zmrzlinová bábovka s ovocem:
600 g bobulovitého ovoce
| 1ks vanilkový pudink
| 600 g tvarohu
| 6 dl šlehačky
| 150 g cukru
| 4 dl suchého sektu
| 4 cukrářské piškoty
Postup přípravy receptu Zmrzlinová bábovka s ovocem:
Ovoce umyjeme a necháme okapat. Maliny přebereme, několik jich odložíme stranou na ozdobení. 150 g ovoce propasírujeme. Pudinkový prášek a 75 g cukru rozpustíme v sektu a vmícháme do tvarohu. Piškoty rozdrobíme a vmícháme do tvarohové směsi. Za stálého přisypávání zbylého cukru ušleháme dotuha šlehačku a opatrně ji vmícháme do krému. Bábovkovou formu vypláchneme studenou vodou a postupně plníme krémovou směsí, ovocným pyré a čerstvým ovocem. Mrazíme nejlépe přes noc. Nejlepší je teflonová forma. Hodinu před podáváním vyklopíme zmrzlinovou bábovku z formy na podnos a dáme do ledničky. Před podáváním ozdobíme čerstvými malinami.
Fotky receptu Zmrzlinová bábovka s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!