Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zvěřinový vývar se šafránovým svítkem

fotka Zvěřinový vývar se šafránovým svítkem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 160 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Zvěřinový vývar se šafránovým svítkem:

400 g zvěřinových kostí  | 1 celer  | 2 mrkve  | 1 petržel  | 1 cibule  | 1 bobkový list  | 3 kuličky pepře  | špetka soli  | špetka pepře  | 2 kuličky jalovce  | 2 kuličky nového koření  | kousek libečku  | špetka šafránu  | 2 vejce  | 20 g polohrubé mouky  | 1 lžíce oleje  | 1 lžíce másla  | 1 hrst pažitky  | 4 snítky bazalky  | kytička petrželky

Postup přípravy receptu Zvěřinový vývar se šafránovým svítkem:

Kosti dobře opereme, dáme do hrnce s čistou vodou a solí a přivedeme k varu. Po asi patnácti minutách, kdy se na vývaru tvoří pěna a sráží se vyluhující barva (nejlépe je pěnu sbírat, jinak se srazí a klesá do vývaru), vodu vylijeme a kosti dobře opereme.
Vložíme je zpět do umytého hrnce, přidáme čistou vodu, sůl, nové koření, celý pepř, pár kuliček jalovce a kousek libečku. Přivedeme k varu a vaříme asi dvě hodiny. Na poslední půlhodinu varu přidáme polévkovou zeleninu a bobkový list. Hotový vývar slijeme přes cedník a dle potřeby dochutíme polévkovým kořením, solí a mletým pepřem.
Příprava svítku: k přípravě svítku použijeme dvě vejce, u kterých nejdříve oddělíme žloutek od bílku. Svítek připravíme jako polotuhé těsto ze žloutků, pěti polévkových lžic hrubé mouky, špetky mletého šafránu, soli, lžíce nasekané pažitky a sněhu našlehaného z bílků. Svítek připravujeme na oleji ve kterém necháme těsně před položením těsta rozpustit lžíci másla. Těsto smažíme ve vrstvě asi půl centimetru vysoké a po vychladnutí ho krájíme na tenké nudličky. Do vývaru můžeme na talíř přidat nadrobno nasekanou pažitku, bazalku nebo petrželku.


Fotky receptu Zvěřinový vývar se šafránovým svítkem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zvěřinový vývar se šafránovým svítkem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !