100 g rozinek
| 100 g nakrájeného bílého chleba
| 1/2 l vody
| 30 g cukru
| 1 lžíce škrobové moučky
| 1/2 l světlého piva
| špetka skořice
| špetka mleté vanilky
| 2 žloutky
Postup přípravy receptu Slezská pivní polévka:
Rozinky vypereme, chléb nakrájíme na kostičky a s vodou a cukrem je dáme do hrnce. Směs uvedeme do varu a necháme asi 5 minut vařit.
Škrobovou moučku rozmícháme s trochou piva a za stálého šlehání ji přilijeme do hrnce. Nakonec přidáme skořici, vanilku, zbytek piva a vše krátce povaříme.
Trochu polévky dobře promícháme se žloutky. Pak tuto žloutkovou směs nalijeme zpět do polévky. Pivní polévku dochutíme, rozdělíme do 4 talířů a ihned podáváme.
Fotky receptu Slezská pivní polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!