Postup přípravy receptu Adventní kalendář:
Připravíme si několik misek se surovinami: sušené mléko, moučkový cukr, ale také med a olej. Lisem na citrony vymačkáme citronovou šťávu a přecedíme ji přes sítko. Sušené mléko s moučkovým cukrem prosijeme sítem na vál, aby později v marcipánu nebyly žádné hrudky. Připravíme si spařené, oloupané mandle a pečlivě je nastrouháme na jemném struhadle. Doprostřed sušeného mléka s moučkovým cukrem přidáme nastrouhané mandle, olej smíchaný s medem. Suroviny důkladně rukama propracujeme. Postupně při zpracovávání přiléváme vodu, aby těsto nebylo moc tuhé. Na velkém válu posypaném prosátým moučkovým cukrem rozválíme vzniklou marcipánovu hmotu na plát silný asi 2 cm. Těsto a váleček podle potřeby ještě posypeme cukrem, aby se nám na něj marcipánová hmota nelepila. Plát těsta rozkrájíme na 42 čtverečků o rozměrech 3x3 cm (počítáme-li se seřazením bonbonů v sedmi řadách po šesti bonbonech, z nichž některé na sobě nebudou mít číslici). Odkrojky použijeme později na ozdobení bonbonů. Čokoládovou polevu rozehřejeme v horké vodní lázni a čtverečky do postupně namáčíme. Vidličkou je vyndáme, položíme na okraj papíru a druhou vidličkou odsuneme na druhý konec papíru (aby vespodu nezůstala čokoláda a nepřilepily se). Z bílku, citronové šťávy a cukru utřeme cukrovou polevu. Naplníme ji do malého papírového kornoutku a na čtverečky nakreslíme číslice od 1 do 24. Zbylou marcipánovou hmotu obarvíme cukrářskými barvami, rozválíme a malými formičkami vykrájíme motivy. Bonbony bez číslic ozdobíme marcipánovými tvary a jedlými perličkami, nebo na ně nakreslíme ornament ze zbylé polevy (i tu můžem obarvit). Pak je naskládáme do větší krabičky tak, že bonbony s čísly adventních dnů střídáme s ozdobenými.