1 kg mrkve
| 2 velké cibule
| 1 - 2 stroužky česneku
| 40 g burákového a normálního másla
| 2 lžíce rajského protlaku
| 1 bobkový list
| několik hřebíčků
| trocha tymiánu
| trocha zelené petržele, pažitky nebo jiné zelené zeleniny
| 1 lžíce citrónové šŤávy
| 3 dl hovězího vývaru
| 25 g burákového másla
| 25 g mouky
| 2 - 3 lžíce vody
| 2 lžičky medu
Postup přípravy receptu Africká pečená mrkev:
Nakrájíme cibuli (na větší kousky) a mrkev. Na pánvi rozpustíme máslo a burákové máslo (dohromady 40 g) a na něm cibuli a mrkev mírně osmažíme. Před koncem přidáme rozmačkaný česnek. Přendáme do pekáče a přidáme vývar, protlak, koření a citrónovou šťávu. Pečeme v troubě do měkka. Přidáme další burákové máslo (25 g) a mouku rozpuštěnou ve vodě - pokud se Vám zdá omáčka dostatečně hustá, můžete tento krok vynechat. Vaříme ještě cca 5 minut, aby se omáčka spojila. Dá se vylepšit přidáním 2 čajových lžiček medu
Fotky receptu Africká pečená mrkev:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!