Použité suroviny receptu After eight- makronky s mentolovým krémem:
275 g cukru
| 140 g mandlí
| 3 ks bílky
| 250 g kakaa
| špetka soli
| 100 g tmavé čokolády
| 30 půlek mandlí
| na krém:
| 40 g másla
| 30 g dětské krupičky
| 30 g bílé čokolády
| 1 dcl mléka
| 0,5 dcl salka
| 0,4 dcl peprmintového likéru
Postup přípravy receptu After eight- makronky s mentolovým krémem:
V míse smícháme mleté mandle, kakao a 3/4 krupicového cukru. V druhé míse vyšleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Přidáme k němu zbylou část cukru a vyšleháme do tuha. Obě hmoty opatrně promícháme, vzniklé těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou širokou trubičkou a na plech vyložený papírem nastříkáme malé kopečky asi 60. Na polovinu kopečků položíme po půlce mandle, vše vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C tak dlouho, než ztuhnou a nejdou odlepit od papíru. Upečené necháme vychladnout a mezitím v kastrrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme krupičku a orestujeme ji za stálého míchání dorůžova. Zalijeme ji obyčejným mlékem a za stálého míchání povaříme. Pak vmícháme salko a peprmitový likér a směs necháme přejít varem. Odstavíme ji z plotny, necháme trochu zchladnout a nakonec vmícháme na kousky rozlámanou bílou čokoládu. Krém necháme vychladnout a pak jím slepujeme palcky. Po ztuhnutí potřeme z části čoko polevou.
Fotky receptu After eight- makronky s mentolovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!