Použité suroviny receptu Agedashi dofu - smažené tofu s omáčkou:
2 ks tofu (každý asi 350 g) nakrájené na 8 stejných dílů
| 4 plátky citrónu
| 4 lžíce arrowrootu
| 4 lžíce shoyu
| 2 lžíce najemno nakrájené jarní cibule
| olej na smažení (nejlépe slunečnicový za studena lisovaný)
Postup přípravy receptu Agedashi dofu - smažené tofu s omáčkou:
V čisté látce vymačkejte z tofu vodu. Dejte arrowroot na talíř a tofu v něm rovnoměrně obalte (ne moc silnou vrstvou). Osmažte tofu dozlatova (asi 2-3 min.) a nechte jej na ubrousku okapat. Pro každého dejte na mísu 1 plátek citrónu a tofu položte na něj. Polijte 1 lžíci shoyu a posypte cibulkou.
Fotky receptu Agedashi dofu - smažené tofu s omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!