Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 21.09. 2024
Dnes má svátek Matouš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slezské noky

fotka Slezské noky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Slezské noky:

1 a 1/2 kg brambor  | 1 ks vejce  | 300 g solamylu  |  sůl

Postup přípravy receptu Slezské noky:

1/2 kilogramu brambor oloupeme a nastrouháme (jako na bramboráky). Přecedíme je přes síto, vodu slijeme a jestli na dně zůstalo trochu škrobu, tak ho přidáme do brambor. Zbylé brambory oloupeme a uvaříme. Ještě teplé je nastrouháme a necháme trochu vychladnout.



Až budou vlažné, přidáme do nich nastrouhané syrové brambory, vejce, bramborovou mouku a rukou z nich pečlivě vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme válec tlustý přibližně dva centimetry, z něho odkrajujeme jeden a půl centimetrové plátky, které buď srolujeme nebo do nich uděláme důlek. Připravené Slezské noky vkládáme do vařící osolené vody. Jak vyplavou, tak je ještě chvilku necháme a poté vyndáváme. Slezské noky se hodí například jako příloha k různým masům s omáčkou.



Fotky receptu Slezské noky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Slezské noky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !