Vložil: | Glatzova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Alloo mattar ke chop:
100 ml oleje
| 1/2 lžičky semínek římského kmínu, nebo koriandru
| 100 g čerstvého, nebo zmraženého zeleného hrášku, vyloupaného a po 2-3 min. povařeného
| 1/2 lžičky chilli v prášku, nebo podle chuti
| 4 zelené, čerstvé, sladké chilli papričky bez semeníku na drobno nakrájené
| 20 g máty na drobno nakrájené
| sůl a pepř podle chuti
| 4 porce brambory
Postup přípravy receptu Alloo mattar ke chop:
Do rozmačkaných brambor zamíchat obojí moučky, sůl a pepř.
Na pánvi rozehřát trochu oleje, vložit do něho semínka a smažit je, až začnou praskat. Přidat hrášek, zbytek ingrediencí a smažit vše po pár minut. Nechat vychladnout.
Rozdělit brambory na díly, velké asi jako citron. Vytvořit z nich kalíšky a do jejich otvorů dát trochu hráškové náplně. Uzavřít brambory nad náplní, vytvarovat z nich ¨karbenátky¨a ty osmažit na oleji na středním ohni po obou stranách do zlatohněda.
Podávat je horké s Mátovou chutney (čatní), nebo ¨Mátovou omáčkou¨z Labužníka.
°°° Nemáte-li rýžovou moučku, pak umelte rýži ve mlénku na koření, nebo kávovém mlénku, věnovaném výhradně pro tyto účely.
Fotky receptu Alloo mattar ke chop:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!