200 g marcipánu
| 200 g kandovaného ananasu
| 200 g hořké čokolády
| 2 lžičky instatní kávy
| 1 lžíce rumu
| 120 g másla
| 100 g moučkového cukru
| 300 g mléčné čokolády
Postup přípravy receptu Ananasové pralinky:
Marcipán prohněťte a vyválejte obdélník 20x25 cm. Ananas nakrájejte na tenké proužky a rozdělte na marcipán hustě vedle sebe. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. V jedné lžíci horké vody rozpusťte kávu. Změklé máslo utřete, postupně přidávejte prosátý cukr, kávu a rum, vmíchejte čokoládu a ušlehejte pevný krém. Natřete ho na ananasem obložený marcipán a uložte na několik hodin do chladna. Plát nakrájejte na čtverečky 1,5-2 cm velké.
Mléčnou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a pomocí vidličky v ní namáčejte pralinky a pokládejte na pergamen. Nechte ztuhnout, ozdobte tenkými čárkami ze zbytku čokoládové polevy a uložte do chladna.
Fotky receptu Ananasové pralinky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!