Postup přípravy receptu Ananasový nákyp:
Na míse třeme asi 1 hodinu 15 dkg cukru se 6 žloutky, pak přidáme 2 lžíce drobounké krupičky, 7 dkg loupaných strouhaných mandlí, lžíci šťávy z ananasu, lžíci posekaného ananasu a opět třeme další 1 hodiny. Pak zlehka připojíme sníh ze 6 bílků a současně se s ním ještě přimíchá 7 dkg strouhaných loupaných mandlí. Dá se to do vymazané, strouhankou vysypané formy a postaví do pekáče s horkou vodou a s ním pak do trouby, kde se v páře peče hodinu. Tento nákyp je vhodnější připravovat den před hostinou, ještě svařit tři lžíce vody a 6 kostek cukru, do horké směsi přidat lžíci nebo dvě ananasového šťávy a nákyp tím polít, aby se prohřál. Když se dává na stůl, okrášlí se malinkými sněhovými pusinkami.