Postup přípravy receptu Andělské oči s kdoulovým želé:
Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, vanilkovou dřeň a strouhané ořechy. Přidáme po částech máslo a žloutek. Vše nejprve promícháme ručním mixérem, a pak prohněteme rukama, až se vytvoří hladké těsto. Asi 1 hodinu necháme odstát v chladnu.
Z těsta uděláme váleček o průměru asi 2 cm. Nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Uděláme z nich kuličky a položíme na plech vyložený pečicím papírem. Do každé kuličky vytlačíme důlek lehce pomoučenou rukojetí vařečky. Pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut při 200°C. Necháme zchladnout.
Placičky posypeme moučkovým cukrem. Želé ohřejeme, rozmícháme, aby bylo hladké a čajovou lžičku naplníme do důlků. Necháme ztuhnout.