Použité suroviny receptu Andělské ořechové rohlíčky:
300 g hladké mouky
| 1,3dl vlažného mléka
| 120 g másla
| 2 vejce(1 na potření)
| 2 sáčky vanilkového cukru
| 35 g droždí
| 1 lžíce cukru
| nasekané mandle
| špetka soli
| mouka na vál
| 100 g mletých vlašských ořechů
| 80 g moučkového cukru
| 3 dl mléka
Postup přípravy receptu Andělské ořechové rohlíčky:
Droždí rozpustíme ve vlažném mléce s cukrem a necháme vzejít kvásek. Mouku, 1 vanilkový cukr a špetku soli dáme do mísy. Přidáme vejce a špetku soli dáme do mísy. Přidáme vejce a nastrouhané máslo. Přilijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Mleté ořechy, 1 moučkový cukr, vanilkový cukr a mléko pomalu vaříme, až vše zhoustne na kaši. Hotovou směs necháme vychladnout. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném válu do tvaru kola a nožem nebo rádýlkem ho rozdělíme na osm trojúhelníků. Do středu každého trojúhelníku dáme lžíci náplně a trojúhelník svineme od širokého kraje ke špičce.
Rohlíčky položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je rozkvedlaným vejcem a posypeme mandlemi. Připravené zákusky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Po upečení je ještě horké přes síto pocukrujeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Andělské ořechové rohlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!