Použité suroviny receptu Anglická jablečná omáčka:
150 ml šťáva z vepřové pečeně
| 50 ml masový vývar
| 3 ks jablka
| 3 lžíce jablečného octa
| petrželová nať
| listy červené šalvěje
| 2 lžičky cukru
| máslo
| sůl
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Anglická jablečná omáčka:
Ze šťávy zbylé od pečení vepřového masa sebereme tuk a přidáme 600 ml vývaru z masa nebo zeleniny. Jablka zbavíme slupky a jemně nasekáme v mixéru nebo hrubě rozdrtíme. Vložíme do pánve s vepřovou šťávou. Přivedeme k varu a mírně povaříme asi 10 minut - až jsou jablíčka měkká. Přidáme ocet, bylinky, cukr a koření a vaříme ještě 2 minuty. Zahustíme rozmícháním hrudky másla dohladka.
Fotky receptu Anglická jablečná omáčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!