Použité suroviny receptu Angreštová omáčka k masu:
400 g angreštu
| 1 l vody
| 1 dl smetany ke šlehání
| 3 dl msového vývaru
| 80 g cukru krupice
| škrobová moučka
| sůl
Postup přípravy receptu Angreštová omáčka k masu:
Použijeme nejlépe nedozrálý angrešt. Ten je k přípravě této omáčky nejvhodnější. Angrešt důkladně omyjeme.
Smetanu promícháme se škrobovou moučkou. Připravíme si masový vývar z kostky. Pokud máme, použijeme pravý kuřecí vývar.
Očištěný a stopek zbavený angrešet zalijeme vodou a s cukrem povaříme. Angrešt vybereme a šťávu zahustíme smetanovou škrobovou moučkou. Zalijeme vývarem a podle chuti osolíme. Angrešt vrátíme do omáčky, znovu povaříme.
Angreštovou omáčku podáváme i zastudena. Hodí se k masovým pokrmům.
Fotky receptu Angreštová omáčka k masu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!