Postup přípravy receptu Arabské brambory:
Toto výborné a chutné jídlo může být buď samostatným vegetariánským pokrmem nebo také zajímavou přílohou k masu.
Příprava je jednoduchá. Vezmeme si nejprve brambory, které oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky asi 1cm silné. Na másle zpěníme cibulku , přidáme 1 lžíci směsi koření „Arabská“ a osmahneme dozlatova. Přidáme nakrájené brambory, 1 lžičku soli, podlijeme vodou (asi 3 dcl) a dusíme doměkka (vody raději trochu méně, aby se brambory nerozvařily). Zbylou vodu slijeme.
Mezitím si na másle opečeme na čtvrtky nakrájené žampiony, které přendáme do tepla.
Uvařené brambory opatrně promícháme s opečenými žampiony a zakysanou smetanou. Vše přendáme do zapékací nádoby, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zapékáme (bez pokličky) 20 minut při teplotě 220 °C.
Podáváme se zeleninovou oblohou (hlávkový salát, rajče, salátová okurka, kukuřice apod.