Postup přípravy receptu Artyčoky dušené se zeleninou :
U artyčoků odstraníme vnější tvrdé listy, podélně je rozpůlíme a zakapeme citronem, aby nezhnědly. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem, přidáme artyčoky a 3 minuty je opékáme. Pak je zalijeme vývarem, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, sůl, oregano, mátu a pod pokličkou vaříme na mírném plameni asi 20 minut, dokud artyčoky a brambory nezměknou. Po 10 minutách vaření vmícháme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, drobně nakrájený pórek a vaříme dál doměkka. Když je veškerá zelenina měkká, přidáme sójovou omáčku rozmíchanou s moučkou a prohřejeme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a ihned podáváme.