Použité suroviny receptu Artyčoky s citronovou omáčkou:
4 artyčoky
| sůl
| 2 šťáva z citronů
| 1 chem. neošetřený citron
| 150 g bylinkového krémového sýra
| 150 ml smetany
| pepř
Postup přípravy receptu Artyčoky s citronovou omáčkou:
Artyčoky očistíme, omyjeme a vaříme asi 40 minut v dostatečném množství osolené vody s citronovou šťávou. Z chem. neošetřeného citronu ostrouháme trochu dlouhých tenkých nudliček kůry. Potom ostrouháme zbývající kůru a z plodu vylisujeme šťávu. Krémový sýr dohladka rozetřeme se smetanou, citronovou kůrou a šťávou. Osolíme, opepříme. Artyčoky vyjmeme děrovanou sběračkou a dáme dobře okapat na síto.
Omáčku ozdobíme nudličkami citronové kůry a podáváme ji odděleně s artyčoky a čerstvou bagetou. Artyčoky můžeme také podávat s holandskou omáčkou nebo např. s kupovanou česnekovou majonézou.
Fotky receptu Artyčoky s citronovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!