Použité suroviny receptu Artyčoky v pánvi po římsku :
8 malých artyčoků (nebo 4 velké)
| 4 lžíce olivového oleje
| 8 stroužků česneku, nakrájené
| 200 ml bílého vína
| 200 ml zeleninového vývaru
| hrst čerstvé petrželky
Postup přípravy receptu Artyčoky v pánvi po římsku :
Artyčoky zbavíme špičky i většiny vnějších lístků a vydlabeme je. Kousky stopky oloupáme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a artyčoky na něm zprudka osmahneme řezem dolů. Přisypeme kousky česneku a také osmahneme. Podlijeme vínem i vývarem a pod pokličkou podusíme asi 1/4 hodiny, aby artyčoky zkřehly. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Artyčoky v pánvi po římsku :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!