Na olivovém oleji asi 3 minuty restujeme cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme maso a opékáme 5 minut. Vmícháme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a ochutíme worcesterskou omáčkou. Do jedné třetiny vývaru vmícháme kukuřičný škrob a odložíme ho stranou. Zbývajícím vývarem zalejeme maso. Přidáme bujon a maso 10 minut dusíme. Poté vlejeme vývar se škrobem a vaříme, dokud směs nezhoustne. Necháme ji vychladnout. Formu na koláč o průměru asi 24 cm vyložíme pečícím papírem. Dvě třetiny listového těsta rozválíme na pomoučněném vále a dáme do formy tak, aby přesahovalo okraje. Naplníme masovou směsí, přiklopíme zbývajícím těstem a po stranách ho spojíme se spodním dílem. Vršek propícháme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 st.C asi 25 minut. Koláč můžeme podávat teplý i studený.
Fotky receptu Australský masový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!