Postup přípravy receptu Auvergneské fondue:
Umyté brambory ve slupce ponoříme do hrnce se studenou vodou a vaříme 20 minut. Necháme je okapat, oloupeme je a rozdrtíme na kaši. Opepříme, přidáme vejce, promícháme a necháme vychladnout. Ušleháme tuhý sníh z bílků. Nasekané ořechy smícháme s rozmělněnou nivou. Sníh zapracujeme do studené bramborové kaše, ze směsi tvarujeme malé kuličky a obalíme je v nivě s ořechy. Do nádoby na fondue nalejeme olej, rozehřejeme ho (nesmí se vařit). Nádobu poté přeneseme na vařič uprostřed stolu a zapneme na mírnou teplotu. Bramborové kuličky položíme na sítka na fondue, ponoříme do oleje a opečeme dozlatova. Vhodná příloha jsou plátky uzené šunky a kyselé okurky.