Použité suroviny receptu Avokádovo-pomerančový salát s černými olivami:
50 g lístků rukoly
| 2 avokáda, rozpůlená, oloupaná a zbavená pecky
| 2 pomeranče, oloupané
| 1 malá cibule, nakrájená na tenká kolečka
| 20 g čerstvé bazalky nebo hladkolisté petrželky, nasekané
| NA DRESINK
| 20 černých oliv, vypeckovaných a nasekaných
| 1 lžíce červeného vinného octa
| 3 lžíce extra panenského olivového oleje
| 1 malý stroužek česneku, jemně nakrájený
| 1/2 lžičky mořské soli
| čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Avokádovo-pomerančový salát s černými olivami:
1. Rukolu rozdělte na talíře; avokádo nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte ho na hromádky salátu. Jednotlivé dílky pomeranče zbavte tenké slupky i jadérek a přepulte. Kousky pomeranče pak přidejte k avokádu, přisypte cibulku a nasekané lístky bazalky nebo petrželky.
2. Všechny suroviny na zálivku protřepejte v zavařovací sklenici s uzávěrem. Dresinkem přelijte salát a servírujte.
Fotky receptu Avokádovo-pomerančový salát s černými olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!