Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Babiččiny vločkové karbanátky :
4 cibule,
| 20 dkg droždí
| 1/4 l mléka nebo vody
| sáček ovesných vloček
| zeleninový bujon nebo sojovou omáčku
| 10 brambor,
| 4 hrsti strouhanky
| 2 vejce
| 10 stroužků česneku
| sůl,
| majoránka
| pepř,
| strouhanka
Postup přípravy receptu Babiččiny vločkové karbanátky :
Na oleji osmahneme čtyři cibule, na to dáme 20 dkg droždí rozpustit do hněda a voňava. Pak přidáme 1/4 l mléka nebo vody (nebo sojové mléka) a sáček vloček ovesných, uvaříme z toho kaši, podle potřeby přidáme ještě vodu. Necháme vychladnout.
Sáček sojové drtě dáme do hrnce, přidáme zeleninový bujon nebo sojovou omáčku a trochu soli. Zalijeme vroucí vodou a necháme asi půl hodiny stát. Pak slijeme. Po vychladnutí obě součásti smícháme. Přidáme ještě 10 nastrouhaných uvařených brambor, 4 hrsti strouhanky, 2 vejce. Koření – asi 10 stroužků česneku, sůl, majoránka (kdo chce i nové koření a trošku pepře). Vše smícháme a obalíme buď v trojobalu, nebo jen ve strouhance. Smažíme. Jsou výborné k bramborám, bramborové kaši nebo bramborovému salátu.
Fotky receptu Babiččiny vločkové karbanátky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!