Do studené vody dáme kapří hlavy, osolíme a hodinu necháme povařit. Vývar dáme na stranu. Do hrnce dáme dvě naběračky vývaru a přidáme jikry a mlíčí. Vaříme asi čtyři minuty. Potom vše vyjmeme a nakrájíme. Zeleninu nastrouháme nahrubo a opečeme ji na másle. Dále si připravíme jíšku. Rozpustíme asi 70 gramů másla, přidáme přiměřeně hladké mouky a vymícháme jíšku. Přes cedník a utěrku nalijeme do jíšky vývar z rybích hlav.
Počkáme, než ryba vychladne a mezitím připravíme na pánvi křupavé krutony z rohlíků. Uvařenou rybu zbavíme kostí a necháme prozatím stranou. Hotovou, osmaženou zeleninu nasypeme do polévky a necháme zavařit. Jikry a mlíčí scedíme, trochu rozmačkáme a přisypeme i s obraným masem do polévky. Přidáme muškátový květ, zelenou petrželku a nakonec přilijeme smetanu na zjemnění. Podáváme s opečenými krutony.
Čtěte také náš článek o cooking show
Babicovy dobroty, ve kterém najdete i všechny Babicovy
RECEPTY - vstupte
ZDE