Postup přípravy receptu Babky udušené ve smetanové omáčce:
Nejlepší je směs různých hub (babky, hříbky, lišky, žampiony). Houby očistíme a je-li to nutné, tak je omyjeme ve studené vodě. U větších houb oddělíme nožku od klobouku a nadrobno ji pokrájíme. Kloboučky nakrájíme na slabé plátky. V kastrolu rozehřejeme
máslo, v něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme houby, osolíme, okořeníme a dusíme tak dlouho, až houby změknou a šťáva částečně vysmahne. To trvá asi 15 minut. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky a přidáme jej k podušeným houbám, zastříkneme vínem a znovu krátce podusíme. Potom ve smetaně rozkvedláme mouku, nalijeme na houby a dohusta svaříme. Dochutíme solí, bílým pepřem a muškátovým oříškem. Jako příloha se hodí nejlépe knedlíky, ale dá se i s těstovinami nebo rýží.