Použité suroviny receptu Baklažány po orientálsku:
1 kg baklažánů
| 100 g cibule
| 200 g rajčat
| 100 g žampionů
| 1 dl červeného vína
| 50 g másla
| 5 stroužků česneku
| několik kuliček nového koření a pepře
| sůl
| hladká mouka
| olej
Postup přípravy receptu Baklažány po orientálsku:
Baklažány opláchneme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Poprášíme moukou a po obou stranách opečeme na oleji. Vyjmeme a do oleje od baklažánů vložíme cibuli a rajčata nakrájená na plátky, nové koření, pepř, nadrobno nakrájené žampiony a utřený česnek. Podusíme a mírně podlijeme vodou. Vložíme opečené baklažány a zvolna dusíme doměkka. Nakonec podle chuti dosolíme, přidáme červené víno a zjemníme máslem. Vhodná příloha je dušená rýže nebo vařené brambory.
Fotky receptu Baklažány po orientálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!