Postup přípravy receptu Baklažány po parmsku:
1. Nejdříve si připravíme rajčatovou omáčku tak, že na kousky nakrájíme rajčata.
2. Na plátky nakrájíme mrkev, celer a cibuli, nasekáme bylinky.
3. Vše smícháme a podusíme pod pokličkou na rozpáleném oleji.
4. Asi za půl hodiny omáčku prolisujeme, osolíme, osladíme, opepříme a dusíme bez pokličky do hustoty omáčky.
5. Baklažány nakrájíme podélně na plátky silné asi 1 cm.
6. Opečeme je po obou stranách na rozehřátém oleji, osolíme a opepříme.
7. Vložíme je ve vrstvách do vymaštěné hluboké zapékací misky, každou vrstvu poklademe tenkými plátky tvrdého sýra a trochou rajčatové omáčky.
8. Povrch posypeme strouhaným parmazánem (čedarem) a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.