Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Balkánské kuřecí kapsy:
4 kuřecí řízky
| 4 plátky šunky
| 4 plátky tvrdého sýra
| 1 smetana
| dle chuti: bílé víno
| 1 balkánký sýr
| trochu bujonu, sojové omáčky, worcesteru, soli, pepře
Postup přípravy receptu Balkánské kuřecí kapsy:
Kuřecí řízky naříznema tak, abychom je rozložili na plátky, které osolíme a dáme na ně po plátku šunky a tvrdého sýra, ty pak spíchneme jehlou nebo párátkem jako kapsu a zprudka osmahneme po obou stranách na rozpáleném tuku. Pak tuk slijeme a na pánvi rozehřejeme máslo na to opět dáme kuřecí kapsy, přidáme kousíček bujonu a trochu vody a bílého vína 1 až 1,5 deci. Vše dusíme, přidáme ještě trochu sojové omáčky, worcesteru, soli, pepře. Asi tak po pěti minutách dušení přidáme rozdrobený balkánský sýr a smetanu a opět přikryté chvíli dusíme, aby šťáva prostoupila i maso.
Fotky receptu Balkánské kuřecí kapsy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!