1 velká rýžová placka
| 4 banány
| 3 lžíce másla
| 4 žloutky
| 120 g cukru
| 100 ml bílého vína/polosuché/
| 100 ml limetové šťávy
| 1 lžička mlétého cukrů
| 1 lžička strouhané kůry z limety
| 1 lžička strouhané kůry z pomeranče
Postup přípravy receptu Banány v rýžovém obalu:
Rýžovou placku rozkrojíme ostrým nožem na 8 trojúhelníků a dáme je mezi dvě utěrky, aby zvlhly. Banány oloupeme, rozpůlíme a každou polovinu zavineme do jednoho rýžového trujúhelníku. Opečeme je dozlatova na rozpuštěném másle. V míse rozšleháme žloutky s cukrem. Zašleháme víno a limetovou šťávu. Mísu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až vznikne hustá pěna. Vyjmeme z lázně a šleháme další minutu. Banány poklademe na papírovou utěrku a necháme okapat. Rozpůlíme je a upravíme na talíři s pěnou. Pocukrujeme a ozdobíme strouhanou pomerančovou a limetovou kůrou.
Fotky receptu Banány v rýžovém obalu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!