Postup přípravy receptu Barevný zeleninový kotlík:
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Chilli papričku omyjeme, podélně rozřízneme, zbavíme ji jadérek a pak ji najemno nasekáme. Mrkev, lilek, cuketu, fazolky a květák očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky, květák rozebereme na růžičky, fazolky podélně rozpůlíme. Ve velkém kotlíku nebo pánvi orestujeme na oleji cibuli, česnek a chilli papričku. Přidáme všechnu zeleninu, a jakmile ji krátce opečeme, podlijeme ji vývarem. Vše osolíme a opepříme a 12 minut při mírné teplotě přiklopené povaříme. Petrželku omyjeme, necháme okapat, otrháme lístky, nasekáme je a přidáme do kotlíku. Pokrm zahustíme smetanou, ještě jednou jej podle přání dochutíme a nakonec jej ozdobíme lístky čerstvých bylinek.