500 g čerstvého hrášku
| 2 ks batátů
| 1 sáček koření na americké brambory
| 1 l olivového oleje
| 1 lžička cukru
| špetka soli
| špetka pepře
Postup přípravy receptu Batáty a kaše z hrachu:
Dáme si do hrnce vařit 3 l vody. Opláchneme batáty, neloupeme je a dáme je do vroucí vody. Vaříme zhruba 15 minut, poté je scedíme a necháme vychladnout. Nakrájíme na osminky a smažíme ve fritovacím hrnci v rozpáleném oleji dozlatova. Poté je vyjmeme a posypeme kořením na americké brambory. Hrášek vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 5 minut, poté propasírujeme nebo rozmačkáme. Osladíme, opepříme a dle chuti dosolíme.
Fotky receptu Batáty a kaše z hrachu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!