Vložil: | saskijka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bavorské zelí:
500 g bílého zelí
| 50 g slaniny
| 30 g sádla
| 1 lžíce cukru
| 1 lžíce bílého vinného octa
| 250 ml vývaru z masa
| kmín
| sůl
Postup přípravy receptu Bavorské zelí:
Zelí nakrájejte na jemné proužky, slaninu na kostičky.
V hrnci rozehřejte sádlo a na něm opečte slaninu. Přidejte cukr nechte zkaramelizovat. Do hrnce dejte zelí a jen krátce je orestujte. Zalejte je vývarem, přidejte vinný ocet a posypte kmínem.
Hrnec zakryjte pokličkou a duste asi 20 minut. Odstraňte pokličku a za občasného promíchání vařte ca. 5 minut. Osolte.
Fotky receptu Bavorské zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!