Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 13.02. 2025
Dnes má svátek Věnceslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bazalkové gnocchi s tomatovou omáčkou

fotka Bazalkové gnocchi s tomatovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Bazalkové gnocchi s tomatovou omáčkou:

400 g drcených loupaných rajčat v konzervě  | 1 nasekaná šalotka  | 2 nasekané stroužky česneku  | 1 snítek rozmarýnu nebo tymiánu  |  troška drcených chilli papriček (nemusí být)  | Na gnocchi: 500 g červených brambor - oloupaných a nakrájených na kostičky  | 15 g nasekaných bazalkových lístků  | 200 g hladké mouky  |  sůl  |  čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu Bazalkové gnocchi s tomatovou omáčkou:

Začněte s omáčkou. Rajčata dejte do malé pánve, pak konzervu naplňte do půlky vodou a rajčata zalijte. Přimíchejte šalotku, česnek, bylinky a chilli papričky, osolte a opepřete. Přiveďte k vari a duste na mírném ohni alespoň hodinu. Mezitím udělejte gnocchi.
Brambory vařte ve vroucí vodě 10-15 minut, než změknou. Pak vodu slijte a bramboru osušte. Potom je důkladně rozdrťte na kaši, použít můžete i mixér. Těsto řádně hněteme pár minut a potom z něj vyválejte váleček o průměru asi 1 cm. Z něj ukrajujte 2,5 cm dlouhé kousky, které vhoďte do hrnce s vroucí vodou a vařte na mírném plameni minutu či dvě, dokud nevyplavou na povrch. Jakmile gnocchi začnou plavat a povrchu vroucí vody, vyjměte je, dejte na talíř a polité tomatovou omáčkou podávejte.

Ještě trocha teorie:
Gnocchi jsou italské "malé knedlíčky" připravované z vařených brambor mouky nebo "fariny" (tj. mouka z cereálních zrn) vajíčka nebo sýru i rajčat v závislosti na oblasti. Nakonec můžeme přidat nasekaný špenát, který je velmi populárním přídavkem při jejich přípravě. Gnocchi jsou tvarovány do malých kuliček, které jsou uvařeny ve vodě a podávány s máslem a parmazánem nebo nějakou jinou chutnou omáčkou. Těsto připravené pro gnocchi může být také ochlazeno, nakrájenou na plátky a upečeno na pánvi nebo fritováno. Obvykle jsou podávány jako vedlejší jídlo nebo jako příkrm k masu nebo drůbeži. "Gnocchi alla romana" je římská specialita knedlíčků gnocchi, které z krupice a zapékané v kulaté formě a s máslem a sýrem.


Fotky receptu Bazalkové gnocchi s tomatovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bazalkové gnocchi s tomatovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles