250 g velkých fazolí
| voda
| sůl
| olej
| 1 cibule
| česnek
| 2 lžičky mletého zázvoru
| 6 hřebíčků
| 2 pálivé papričky
| 1 lžička mleté skořice
| 1/2 lžičky mletého kmínu- lepší je mletý římský
| šťávu z 1 citronu
Postup přípravy receptu Bengálské fazole:
Na pánev olej, nakrájenou cibuli do zlatova. Přidat na plátky česnek a skoro do hněda. Dále přidat zázvor, hřebíčky, skořici, kmín a pálivé. Opatrně krátce zapražit. Nepřipálit! Nakrájená rajčata, trochu vody. Míchat zvolna asi 10 min. Nyní uvařenou okapanou cizrnu (fazole) a vydusit skoro do sucha nepřikryté. Před dokončením sůl a citron. Šťávu použít jako přílohu i samostatně, teplé i studené.
Fotky receptu Bengálské fazole:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!