Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 10.03. 2025
Dnes má svátek Viktorie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bezé

fotka Bezé
Vložil:
Porcí:1
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Bezé :

150 g moučkového cukru  | 3 ks bílky  | 1/4 l mléka  | 12 dkg Hery  | 3 lžíce hrubé mouky  | 10 dkg cukru  | 1 ks vanilkový cukr  |  marmeláda  |  hořká čokoláda

Postup přípravy receptu Bezé :

Z bílků ušleháme měkký sníh a postupně do něj přidáme 10 dkg přesátého cukru. Šleháme dále ještě asi 10 minut, dokud se při zvednutí metličky netvoří pevné, neohýbající se špičky. Pak ještě zamícháme zbývající cukr. Plech vyložíme pečícím papírem nebo jej dobře vymastíme a vysypeme hrubou moukou. Z bílkové hmoty na něj rozetřeme 2 stejné, asi 10 cm široké a přes celý plech dlouhé pláty. Pečeme zvolna při 120°C 60-70 minut. Upečené pláty mají být pevné a na povrchu lehce růžové. Z plechu je sejmeme až po vychladnutí. Zatímco se pečou pláty, uvaříme kaši z mléka a hrubé mouky. Zvlášť ušleháme Heru, cukr a vanilkový cukr a pozvolna do tohoto krému zamícháme vychladlou kaši. Vezmeme jeden plát a potřeme jej polovinou krému. Spodní část druhého plátu potřeme marmeládou a touto stranou dolů položíme na první plát. Vrch potřeme zbytkem krému a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme v chladu rozležet do druhého dne.


Fotky receptu Bezé :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Bezé
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !