Z bílků ušleháme měkký sníh a postupně do něj přidáme 10 dkg přesátého cukru. Šleháme dále ještě asi 10 minut, dokud se při zvednutí metličky netvoří pevné, neohýbající se špičky. Pak ještě zamícháme zbývající cukr. Plech vyložíme pečícím papírem nebo jej dobře vymastíme a vysypeme hrubou moukou. Z bílkové hmoty na něj rozetřeme 2 stejné, asi 10 cm široké a přes celý plech dlouhé pláty. Pečeme zvolna při 120°C 60-70 minut. Upečené pláty mají být pevné a na povrchu lehce růžové. Z plechu je sejmeme až po vychladnutí. Zatímco se pečou pláty, uvaříme kaši z mléka a hrubé mouky. Zvlášť ušleháme Heru, cukr a vanilkový cukr a pozvolna do tohoto krému zamícháme vychladlou kaši. Vezmeme jeden plát a potřeme jej polovinou krému. Spodní část druhého plátu potřeme marmeládou a touto stranou dolů položíme na první plát. Vrch potřeme zbytkem krému a posypeme strouhanou čokoládou. Necháme v chladu rozležet do druhého dne.
Fotky receptu Bezé :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!