![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolové lusky balené ve slanině se sýrem: Fazolové lusky povaříme v mírně osolené vodě do měkka. Asi z 10 lusků uděláme svazeček, který obalíme v anglické slanině a plátku eidamu, pokapeme kečupem a dáme zapéct. Jako příloha se hodí brambory ... …více»
|
![]() |
6. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené žampiony s olivami: Připravíme si těstíčko z vajec, mouky, mléka a na drobno pokrájených oliv. Osolíme jak těstíčko, tak na silné pláty nakrájené žampiony - ty obalujeme v těstíčku a smažíme na oleji. Usmažené žampiony s ... …více»
|
![]() |
6. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Letní zeleninový džuveč: Zeleninu očistíme, nakrájíme na proužky a na pánvi na oleji osmažíme do sklovita. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme (brambory na osminky, cibuli drobněji). Přidáme k zelenině, smícháme, osolíme, ... …více»
|
![]() |
6. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolové lusky na zázvoru : Do rozhřáteho oleje a sypeme mletý zázvor, přidáme fazolky a lehce osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme worchester, sojovou omáčku, cukr, podle chuti osolíme a za občasného míchání podusíme do měkka. ... …více»
|
![]() |
6. 01. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazolová směs na česneku : Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Vše opečeme na oleji. Přidáme rajčata a dusíme 10-15 minut. ... ... ... …více»
|
![]() |
5. 01. 2008 Bramborová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Zapékané brambory dietní: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe do pekáčku. Na ně dáme na kolečka nakrájený pórek a na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme nebo posypeme vegetou. Přikryjeme druhou ... …více»
|
![]() |
5. 01. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory v pánvi : Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme, opereme a posekáme na tenká kolečka. To vložíme do vroucí vody a přibližně 5 minut povaříme. Potom d ... …více»
|
![]() |
5. 01. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Horalské nudle : Uvaříme těstoviny. Na slanině osmahneme houby, promícháme s těstovinami, ochutíme, vložíme do vymaštěného pekáče a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci. Horalské nudle pečeme v troubě 20 - 30 minut.
... …více»
|
![]() |
5. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chřest smažený v těstíčku: Chřest scedíme a necháme odkapat. V mléku rozšleháme vejce, přidáme 50 g mouky, strouhaný sýr, sůl a vypracujeme hladké těstíčko. Chřest obalíme v zbylé mouce, v těstíčku a smažíme z obou stran na roz ... …více»
|
![]() |
5. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Košíčky s houbami: Na pomoučněném vále rozválíme těsto na sílu 0,5 cm. Z jedné třetiny těsta vykrojíme větší plná kolečka, rozložíme je na plech, potřeme vejcem rozšlehaným se solí a přikryjeme dvěma kolečky s vykrojený ... …více»
|