![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. 01. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Víkendový bramborový guláš : Cibule nakrájíme, necháme v hrnci zpěnit na sádle a vmícháme k nim papriku a kmín. Pak přilijeme asi hrnek vody a počkáme, až začne vařit. Pak přidáme brambory nakrájené na kostičky a tolik vody, koli ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák na cibulce s brokolicí: Květák a brokolici uvaříme v osolené a okmínované vodě do měkka. Po uvaření je rozdělíme na růžičky. Na pánvi jemně osmahneme cibulku a květák i s brokolicí lehce orestujeme. Květák na cibulce s broko ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou: Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Potom scedíme a rozmačkáme. Kapustu očistíme, nakrájíme na nudličky, vložíme do vroucího bujonu a asi 10 minut povaříme. Scedíme a nech ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí s paprikami a jablky: Očištěné zelí, nakrájené na jemné nudličky, přidáme k nadrobno nakrájené zpěněné cibuli na oleji, podlijeme vařící vodou a dusíme. Během dušení přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a olou ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékané brambory s kedlubnami: Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kolečka. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a na jedné třetině rozehřátého másla pět minut podusíme a přidáme nasekanou petrželovou nať ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kedlubnové karbanátky: Kedlubny očistíme a nahrubo nastrouháme. Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme, přidáme kedlubny, osmažíme a necháme vychladnout. Do mísy dáme maso, kedlubny, vejce, sůl, pepř, majoránku, mletou pa ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampiony v bešamelové omáčce: Žampiony očistíme a oloupáme, rozkrojíme na menší kousky a vložíme na teflonovou pánev. Přidáme sůl, pepř a mléko. Připravíme zálivku z mouky a malé části studeného mléka. Vlijeme na měkké houby a míc ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Závitky z listů červeného zelí: Z hlávky červeného zelí odstraníme větší listy vhodné pro závitky 8-10 ks. Krátce je ovaříme a ostrým nožem odstraníme z jejich středu košťály. Připravíme nádivku: několik hodin předem namočíme hříbky ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celer dušený na slanině: Z oloupaného celeru nakrájíme na prst silné nudle a vložíme je na předem rozpálenou slaninu a osmaženou cibuli. Přidáme sůl, pepř, podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Před podáváním vmícháme ... …více»
|
![]() |
4. 01. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vejce v míchané zelenině: Očištěnou mrkev a kedlubny nakrájíme na kostičky, osolíme a společně s hráškem dusíme na másle doměkka. Omytý květák rozebereme na růžičky a dusíme v malém množství vody. Měkký květák scedíme, přidáme ... …více»
|