![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12. 11. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vrtulky s tvarohem: Dáme vařit těstoviny. Mezitím na pánvi rozpustíme tvaroh s mlékem a čerstvě namletým pepřem.
Vmícháme uvařené těstoviny, máslo nakrájené na kousky, sekanou zelenou petrželku a sůl.
Promícháme a pod ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vaječné smažáčky: Vejce rozšleháme, osolíme, přidáme strouhanku a vypracujeme tužší těsto. Těsto nalijeme na rozpálený olej tak, aby vytvořilo tvar do oválu. Smažené těsto vybereme a klademe na kousky chleba, potřeme h ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špagety s fazolemi a pestem: 1. Nakládané fazole slijeme a v sítu je necháme dobře okapat. Rajčata vyjmeme z oleje, osušíme je a pokrájíme na maličké kousíčky.
2.Těstoviny vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a bežným způso ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chřest marinovaný v cukru s čokoládou, jahodovým sorbetem a sektem: Směs zeleného a bílého chřestu zbavíme dřevnatých konců, oloupeme a nakrájíme na větší špalíčky, 2 minuty povaříme ve vodě ochucené cukrem a šťávou z grepu, necháme zchladnout.
Čokoládu na vodní lá . ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chuďasovy brambory: V kastrolu rozpálíme hrubou krupici a opražíme ji. Za stálého míchání zalijeme krupici studenou vodou, krátce provaříme do husté kaše, přidáme škvarky a sádlo, rozšťoucháme s vařenými a oloupanými bra ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Halušky se zelím a slaninou: Uvaříme halušky podle receptu na halušky nebo použijeme připravené. Slaninu pokrájíme na kostičky a rozškvaříme na lžíci oleje. Hotové halušky promícháme s dušeným zelím, dobré je zelí z cukety, ... ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kedlubny po švýcarsku: Kedlubny oloupeme a nakrájíme ozdobným nožem na plátky asi půl cm silné. Opečeme je na másle, osolíme a ochutíme bazalkou, vmícháme kysanou smetanu, přikryjeme poklicí a dáme do trouby péct do měkka. ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilková bábovka plněná zeleninou : Vejce dáme uvařit natrvdo. Lilek omyjeme, neloupeme a nakrájíme jej podélně na plátky. Rozpálíme si pánev, nejlépe teflonovou, přidáme trochu oleje a plátky z obou stran lechce osmahneme a odložíme na ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketový guláš : Na tuku zpěníme cibulku, zasypeme paprikou a gulášovým kořením, promícháme a vsypeme na drobné kostičky nakrájenou cuketu, zaprášíme moukou a osmahneme. Mírně podlijeme vodou a dusíme, dokud cuketa ne ... …více»
|
![]() |
11. 11. 2007 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šťouchané brambory s pažitkou:
Oloupané a očištěné brambory rozkrájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory trochu rozmačkáme šťouchadlem, přidáme kousek másla a nadrobno pos . ... …více»
|