Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
6. 10. 2008 Vaječná jídla
Příprava receptu Zapečená houbová omeleta: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme na sádle orestovat. Houby (hřiby, kozáky, růžovky) očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme se slaninou pokrájenou na kostičky k cibuli. Všechno osolíme, z ... …více»
|
6. 10. 2008 Bramborová jídla
Příprava receptu Brambory se sýrovou náplní: Brambory umyjeme, každou zvlášť zabalíme do alobalu a vložíme do trouby, zvolna pečeme asi 45 minut. Nivu rozmačkáme vidličkou a utřeme ji s tvarohem, osolíme, opepříme a vmícháme petrželovou nať. Up ... …více»
|
6. 10. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Zapékaný květák s nivou: Květák omyjeme, zbavíme tvrdého košťálu a rozdělíme na malé růžičky. Do vřící vody rozdrobíme zeleninový bujón a vhodíme květák. Vaříme téměř doměkka a scedíme.
Mezitím očistíme a nakrájíme papriku ... …více»
|
6. 10. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Pikantní pyré z mrkve: Opláchnuté a očištěné mrkve nastrouháme nahrubo a podusíme v hrnci na rozehřátém olivovém oleji. Po několika minutách přilijeme asi 400 ml vody, mírně osolíme a opepříme a odkryté asi půl hodiny povař ... …více»
|
6. 10. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Pohanková omeleta se zelenými fazolkami: Pohankovou mouku nasypeme do mísy, mírně osolíme, opepříme a zalijeme teplým mlékem. Promícháme a necháme asi půl hodiny při pokojové teplotě nabobtnat. Fazolové lusky omyjeme, očistíme a překrojíme n ... …více»
|
5. 10. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Cibulové kroužky v křupavém těstíčku: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, která rozebereme na kroužky. Osolíme a lehce zaprášíme hrubou moukou.
Připravíme těstíčko. Vejce rozšleháme v misce a smícháme se solí, moukou, solamylem a je ... …více»
|
5. 10. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Dušený tuřín s medem: Oloupaný tuřín nakrájíme na nudličky, dáme na tuk, podlijeme vodou, maličko osolíme a dusíme takřka doměkka. Ochutíme medem a už jen krátce podusíme.
... ... …více»
|
5. 10. 2008 Houbová jídla
Příprava receptu Kloboučky hlívy: Umyté a oloupané kloboučky hlívy nasolíme a mírně opepříme. Výhodné je kloboučky ze spodní strany potřít rozetřeným česnekem se solí. Kloboučky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. ... …více»
|
5. 10. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Celerové placky s ořechy: Celer pokrájíme na plátky, pokapeme citrónovou štávou a posypeme kořeninami, odložíme na chladné místo. Z uvedených přísad připravíme těstíčko a zlehka ho vyšleháme. Plátky celeru namáčíme do těstíčka ... …více»
|
5. 10. 2008 Těstovinová jídla
Příprava receptu Zapečené těstoviny se sójovým masem: Sójové maso promícháme s vodou, přidáme tvaroh, vejce, rajčatový protlak a necháme 20 minut odpočinout. Mezitím v nádobě rozehřejeme máslo a podusíme na kostičky nakrájenou zeleninu. Zaprášíme moukou, ... …více»
|