2. 10. 2008 Zeleninová jídla
Příprava receptu Zapečená plněná rajčata: Rajčata omyjeme, odkrojíme vršek, vnitřek vydlabeme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou náplní. Na tuku osmažíme strouhanku, přidáme pomleté maso, strouhaný sýr, vejce, promícháme s vydlabaným v ... …více»
|
2. 10. 2008 Luštěninová jídla
Příprava receptu Fazole v chilli omáčce: Na oleji zpěníme cibulku, po chvíli přidáme fazolky s omáčkou, přidáme trošku vody a dusíme asi 5 minut. Dále dochutíme asi 2 stroužky česneku a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s chlebem.
... ... …více»
|
2. 10. 2008 Luštěninová jídla
Příprava receptu Zapečená čočka s métským salámem: Přikrytou čočku vaříme v zeleninovém vývaru 40 min. na mírném ohni. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky. Vaříme samostatně v osolené vodě asi 10 min. Omyjeme a očistíme zbývající zeleninu ... …více»
|
2. 10. 2008 Luštěninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Fazolový gulášek s kukuřičnou polentou: Fazole si namočíme přes noc, ráno vodu slijeme a dáme čerstvou tak, aby fazolky byly namočené. Vaříme s kouskem Kombu řasy kvůli stravitelnosti. Po 90 minutách odstavíme, vodu slijeme do jiné nádoby . ... …více»
|
2. 10. 2008 Houbová jídla
Příprava receptu Žemlové knedlíky s houbovým soté: Nakrájenou veku lehce navlhčíme mlékem. Ze žloutku, mouky a mléka připravíme husté těstíčko, které ochutíme solí a muškátovým květem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Navlhčenou veku zapracujeme do těstíčk ... …více»
|
2. 10. 2008 Luštěninová jídla
Příprava receptu Čočka tři v jednom: Čočku namočíme do studené vody na půl hodiny. Přivedeme ji k varu, slijeme, propláchneme a zalijeme opět vodou. Do zavíracího sítka dáme koření a vaříme doměkka. Přidáme jíšku, vaříme. Dochutíme sol . ... …více»
|
2. 10. 2008 Houbová jídla
Příprava receptu Houbová šlamastika: Cibuli zpěníme na trošce oleje. Na cibulku dáme všechny ostatní ingredience mimo šlehačky a mouky. Všechno dohromady dusíme, až je vše měkké. Do šlehačky dáme mouku, rozmícháme a zalijeme šlamastiku. ... …více»
|
2. 10. 2008 Houbová jídla
Příprava receptu Dušené houby ve vaječné omeletě: V hrnečku rozšleháme vejce, osolíme je a vlijeme na pánev s rozpáleným olejem. Když vejce začne tuhnout, potřeme omeletu dušenými houbami, sesuneme na talíř a ihned ji přehneme. Podáváme s vařenými br ... …více»
|
2. 10. 2008 Houbová jídla
Příprava receptu Houbovo - špenátové smaženky k jarní večeři: Syrový opraný špenát na drobno posekáme (nebo použijeme tak polovinu mraženého). Na posekané cibuli a másle usmažíme houby. Ze žloutků, mléka a mouky připravíme hustší tekuté těsto, osolíme, okoření . ... …více»
|
2. 10. 2008 Vaječná jídla
Příprava receptu Vejce na červeno: V kastrolu necháme probublávat několik lžic kečupu, několik lžic smetany a 4 lžíce strouhaného sýra. Opepříme, osolíme. Z přílušného počtu vajec vytvoříme volská oka, zalejeme připravenou omáčkou a po ... …více»
|