Postup přípravy receptu Zapečená houbová omeleta:
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme na sádle orestovat. Houby (hřiby, kozáky, růžovky) očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme se slaninou pokrájenou na kostičky k cibuli. Všechno osolíme, zaprášíme kmínem a za stálého promíchávání dusíme asi 20 minut.
Brambory nakrájíme na kostičky, přidáme k dušené směsi, promícháme a odstavíme.
Na pánvi (vhodné na pečení v troubě) rozehřejeme máslo a na něj rozetřeme dušenou houbovou směs. Vejce rozmícháme v misce, zalijeme směs na pánvi a vložíme do rozehřáté trouby "srazit".
Upečenou vaječnou omeletu přesuneme na talíř, posypeme sekanou petrželkou, přeložíme na polovinu a obložíme čtvrkami rajčat a plátky okurky.