![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
23. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák zapečený v sýru: Květák vložíme do vroucí slané vody. Po 15 minutách bublavého varu vodu slijeme a květák necháme okapat.
Svaříme 1/4 l vody s máslem a trochou soli. Vsypeme mouku, vymícháme knedlík a dáme jej do hně ... …více»
|
![]() |
23. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák zapečený s palačinkovým těstem:
Květák povaříme v osolené vodě. Zatímco se vaří rozmícháme žloutky a mléko, osolíme, přidáme mouku a opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Do vymaštěné zapékací mísy vložíme růžičky květáku a me . ... …více»
|
![]() |
23. 09. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chutné sýrové bochníčky: Na hrubém struhadle postrouháme Hermelíny, přidáme vejce, pokrájenou cibuli, strouhanku, pažitku, vegetu, pepř, sůl a kostičky salámu.
Pořádně zamícháme a tvarujeme bochníčky, které obalíme ve strouh ... …více»
|
![]() |
23. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená zelenina s bylinkovým tvarohem: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu omyjeme a očistíme. Lilek a cuketu nakrájíme na plátky, papriky na nudličky. Rajčata na dílky a částečně je zbavíme jadérek. Cibuli oloupeme a rozkroj ... …více»
|
![]() |
22. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cuketa zapečená s nivou a česnekem: Cuketu i brambory nakrájíme na kolečka. Kolečka vkládáme do zapékací misky, nejdřív vrstvu cuket a brambor, posolíme a opepříme, dáme plátky nivy a rozmačkaný česnek a pak dáváme další vrstvu cuket a ... …více»
|
![]() |
22. 09. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hlíva ústřičná se slaninou v alobalu: Do pekáčku vyloženého alobalem dáme pokrájenou cibuli, osolenou, opepřenou a opaprikovanou hlívu ústřičnou, poklademe anglickou slaninou, zakryjeme alobalem a upečeme. ... ... …více»
|
![]() |
22. 09. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole zapečené se zelím: Namočené fazole uvaříme doměkka, scedíme je a smícháme s rajčatovým protlakem. Hlávkové zelí nakrájíme, na lžíci rozehřátého másla ho osmahneme, pak ho osolíme, opepříme a ještě asi 15 minut zvolna du ... …více»
|
![]() |
22. 09. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí ravioly plněné houbami se smetano-hříbkovou omáčkou: Z mouky, vajec, olivového oleje a soli zpracujeme hladké těsto, které necháme dvě hodiny odpočinout. Zatím si připravíme náplň a omáčku. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a nakrájené hří ... …více»
|
![]() |
22. 09. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hříbkové rizoto: Kmín orestujeme na oleji a pak nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme čtvrtinu másla, na kterém zpěníme šalotku, přidáme rýži a neustále mícháme, aby se rýže nepřipekla. Přidáme i houby a vývar. Celk ... …více»
|
![]() |
22. 09. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houby s rajčaty a sýrem: Houby očistíme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Rajčata nakrájíme rovněž na kostky a orestujeme je na rozpáleném tuku. Osolíme je, opepříme a dochutíme prolisovaným česneke ... …více»
|