![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pórek pečený s vejci: Očištěné pórky uvaříme ve slané vodě, scedíme, pokrájíme na drobné kousky, které osmažíme na másle. Osolíme, opepříme, promícháme s rozkvedlanými vejci. Když vejce zhoustnou, posypeme pokrm drobně roz ... …více»
|
![]() |
21. 09. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lišky v opečeném chlebu: Bílý chleba nakrájíme na 8 asi 3 cm silných plátků a plátky asi na 4 cm kostky. Každou kostku z jedné strany lehce vydlabeme. Na pánvi zahřejeme 3 lžíce másla. Chlebové kostky z každé strany opečeme d ... …více»
|
![]() |
21. 09. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hřiby ve smetanové omáčce: Hřiby důkladně očistíme, odstraníme všechny poškozené a červivé části. Jsou-li kloboučky slizké, oškrabemeje ostrým nožem. Rourky na spodní straně kloboučku odkrojíme. Lehce oškrabeme i třeně a nožíke ... …více»
|
![]() |
21. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečená kukuřice se slaninou: Z kukuřičných klasů odstraníme vnější zelené listy a hrubá vlákna, konce klasů zkrátíme podle potřeby. Osolenou vodu přivedeme k varu. Kukuřičné klasy v ní pod pokličkou povaříme podle velikosti 15-20 ... …více»
|
![]() |
21. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné cukety v těstíčku: Z mouky, piva, vejce, cukru, česnekové soli a oleje připravíme těstíčko a necháme 15 minut v klidu. Cukety omyjeme, osušíme a neoloupané nakrájíme na 1/2 cm silná kolečka. Posypeme je solí a pepřem a ... …více»
|
![]() |
21. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Papriky plněné ovčím sýrem: Papriky opatrně opečeme na části tuku na pánvi, aby se nepřipálily a nepopraskaly. Sýr rozmačkáme, vmícháme do něj vejce a jemně sekanou petržel. Sýrem naplníme papriky, obalíme je lehce v mouce a vlo ... …více»
|
![]() |
21. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilky na lyonský způsob: Lilky omyjeme, podélně překrojíme, osolíme a necháme 15 minut odležet. V ohnivzdorné formě rozehřejeme 2 lžíce oleje. Sůl z lilků oškrabeme, půlky lilků do 2/3 vydlabeme. Potom je ze všech stran opeče ... …více»
|
![]() |
21. 09. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Fazole na burgundský způsob: Fazole namočíme na 12 hodin do studené vody. Potom 1 1/2 hodiny vaříme v té samé vodě a necháme odkapat. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a rovněž nakrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev ... …více»
|
![]() |
21. 09. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Zapékaný pór: Z póru použijeme pouze světle zelené části, aso 600 g (zelené odřezky si schováme na polévku). Žluté kousky u kořene zkrátíme, větší přepůlíme. Pór důkladně omyjeme a 20 minut povaříme ve 2 litrech .. ... …více»
|
![]() |
21. 09. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lečo se žampióny a bramborem: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, na nudličky rozkrájené papriky, na kolečka nakrájená rajčata a na plátky krájené žampiony. udusíme doměkka. Potom zahustíme světlou jíškou, p ... …více»
|