![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
24. 07. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaný hermelín decentní: Nakládaný hermelín má i svoji decentnější, chuťově mnohostrannější podobu, která je dokonce starší než ona hospodsky řízná. Hermelíny podélně rozpůlte, poklaďte plátky česneku (jeden stroužek na jednu ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dolnozemské fazole s rajčaty: Fazole namočené den předem uvaříme doměkka. Vodu slijeme.
V kastrolu na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a opražíme.
Přidáme loupaná nakrájená rajčat .. ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaný hermelín provensálský: Hermelíny podélně rozkrojíme, nedokrojíme. Uprostřed i na povrchu posypeme provensálským i grilovacím kořením, naskládáme do zavařovací lahve, přidáme bobkový list, feferonku a zalijeme olejem. Láhev ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čočkové karbanátky se škvarky: Čočku uvaříme doměkka, scedíme a umeleme společně se škvarkama (v případě, že se čočka rozvaří, stačí ji jen promíchat s nasekanými škvarky).
Přidáme vejce, sůl, pepř, rozetřený česnek a strouhané ho ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okořeněný naložený hermelín: Sýry nakrájíme na menší kousky a dáme do nádoby. Posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a drceným česnekem, přidáme jemně nakrájené feferonky, nové koření a tymián. Zalijeme olejem a dobře uzavřeme.
Takt ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cizrna nakyselo po španělském způsobu: Cizrnu namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme, k cizrně přidáme bobkový list a kost od šunky nebo špekovou kůži, zalijeme čistou vodou a pod pokličkou vaříme nejméně hodinu doměkk ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Naložený hermelín s rybízem a hroznovým vínem: Nálev: podle receptu vyrobím 2 nálevy ze sáčků Pikanta, nebo Labeta (složení je totéž, jen jiná firma), sama do něj přidám půlku sáčku koriandru, zhruba 30 hořčičných semínek, 10 kuliček nového koření ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tříbarevné těstoviny s citronovou omáčkou: Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny. V kastrolku rozpustíme máslo, přilijeme smetanu, přidáme sůl, pepř a hořčici a za stálého míchání necháme krátce přejít varem. Omáčku odstavíme, vmícháme do . ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Úzké nudle se žampiony v šalvějovém másle: 1. Nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
2. Mezitím nasucho otřeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Rajčata necháme okapat a poté je nakrájíme na nudličky. Těstoviny necháme okapat na ... …více»
|
![]() |
24. 07. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Úzké nudle s roketou a liškami: 1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu na skus, scedíme, necháme okapat v sítu a udržujeme teplé.
2. Parmskou šunku nakrájíme na nudličky. Lišky očistíme a připadně přepůlíme. ... …více»
|