![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 07. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené noky s gorgonzolou: 1. Brambory omyjeme a vaříme asi 30 min. Oloupeme, prolisujeme a necháme vychladnout. Pak smícháme moukou se solí a z těsta vytvarujeme válečky silné jako prst. Nakrájíme je na kousky dlouhé asi 1 cm ... …více»
|
![]() |
19. 07. 2008 Bramborová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené šťouchané brambory plné chuti: Brambory oloupeme, uvaříme doměkka a rozšťoucháme.
Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, nudličky slaniny a nasekaný česnek, přidáme špenát a necháme ho trochu změknout, osolíme a ... …více»
|
![]() |
19. 07. 2008 Zeleninová jídla Žádné hodnocení
Příprava receptu Okurky v sójové omáčce: Okurky omyjeme, odřízneme jim konce ale neloupeme. Podélně je rozkrojíme a vydlabeme semínka, pak je nakrájíme na cca 3 cm kousky. Promíchéme s kayanským pepřem, polijeme sojovou omáčkou a posyp ... ... …více»
|
![]() |
19. 07. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smažené žampiony ve vinném těstíčku: Menší žampiony ponecháme celé, větší nakrájíme na čtvrtky nebo na silnější plátky (sterilované necháme okapat a osušíme), obalíme ve vinném těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlato ... …více»
|
![]() |
19. 07. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hlíva ústřičná jako chuťovka: Oddělit klobouky. Omýt, osušit. Smažíme klobouky hlívy na sádle bez jakýchkoli úprav. Když na spodní straně houby vzniká zlatový nádech, otočíme. Nepřesmažit!!! Křupavý efekt s udržením šťávy v houbě ... …více»
|
![]() |
19. 07. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vřeténka s rajčatovou omáčkou a vínem: Rajčata nakrájíme na dílky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme prolisovaný česnek, dílky rajčat a bazalku. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme cukr a na mírném ohni vaříme až ... …více»
|
![]() |
19. 07. 2008 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vaječné klobouky: Vejce uvaříme natvrdo, rozkrojíme na půlky a vyjmeme žloutky, ke žloutkům přidáme cibuli, najemno nakrájenou hořčici, sůl a pepř a rozmícháme, pomazánku dáme do půlek bílků a podáváme. ... ... …více»
|
![]() |
18. 07. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampiónové hlavičky smažené v sýrovém těstíčku: Očištěné žampiónové hlavičky osolíme, zlehka poprášíme kari kořením, obalíme v hladké mouce a namáčíme v připraveném těstíčku.Rozšleháme vejce s moukou, mlékem a strouhaným sýrem. Obalené žampiónové h ... …více»
|
![]() |
18. 07. 2008 Těstovinová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstoviny v medu: Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme uvařené špagety a cibulku. Důkladně osmažíme, přidáme kari, med a smažíme za stálého míchání. Osolíme, přidáme skořici a podáváme. ... ... …více»
|
![]() |
18. 07. 2008 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampiony z Lyonu: Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, žampiony pokrájíme na plátky a podusíme na cibulce. Okořeníme, vmícháme hladkou mouku s Ramou Cremefine a krátce povaříme. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou. ... …více»
|