Postup přípravy receptu Smažené žampiony ve vinném těstíčku:
Menší žampiony ponecháme celé, větší nakrájíme na čtvrtky nebo na silnější plátky (sterilované necháme okapat a osušíme), obalíme ve vinném těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Těstíčko: V misce dobře promícháme rozšlehaná vejce s mlékem a vínem s polohrubou moukou a dochutíme solí. Podáváme s tatarskou omáčkou, do které ještě můžeme podle chuti přidat lžičku sušeného estragonu nebo i lžíci kečupu.
Přílohy: Smažené brambory na různý způsob - hranolky, opečené brambory, americké brambory, ale i brambory vařené sypané petrželkou.
Poznámka: Pokud touto dobou máme ještě jiné čerstvé houby vhodné ke smažení, použijeme samozřejmě je. Můžeme zkusit podávat i s banánovou tatarkou -
Banánová omáčka: 1 zralý banán, lžička kari koření, lžíce worcesteru, lžička cukru moučka, 10 dkg majonézy nebo tatarky. Banán rozmačkáme vidličkou na kaši a utřeme s kari kořením, cukrem a worcesterem a rozmícháme s majonézou nebo tatarskou omáčkou.
Fotky receptu Smažené žampiony ve vinném těstíčku:
Fotky vložil: jessynka,Natural,Mangovka,MichelePrg