![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
26. 02. 2010 Houbová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hlíva s brambory: Hlívu nakrájíme na malé kousky a osmahneme ji na cibulce. Přidáme nastrouhané brambory, vejce, dle chuti muškátový oříšek, sůl, pepř, tymián a zaprášíme moukou. Mouku lze i vynechat. ... ... …více»
|
![]() |
26. 02. 2010 Vaječná jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlá nádivka: Rohlíky nakrájíme na kolečka a namočíme je do mléka. Přidáme 5 rozmíchaných vajíček, rozetřený česnek s cibulí a solí, pepř, petrželku a rozpuštěnou slaninu. Pečeme 20 minut a podáváme se zeleninovým ... …více»
|
![]() |
26. 02. 2010 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaný Camembert: 1. Kolečka Camembertu propíchneme několikráte vidličkou na obou stranách.
2. Kápii očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky.
3. Zelený pepř necháme okapat, z bylinek otrháme lístky a na hrubo po ... …více»
|
![]() |
26. 02. 2010 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Italské lilkové závitky: Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
Lilek nakrájíme na 0,5 cm pláty, z obou stran potřeme olejem a na suché pánvi opražíme 3-4 minuty z každé strany.
Mezitím tavený sýr, parmazán, pesto, oříšky a nak ... …více»
|
![]() |
25. 02. 2010 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sojové maso s červenou řepou: Sojové kostky nasypeme do 1 litru vroucí vody, ve které jsme rozpustili zeleninový bujón, odklopené povaříme 15 minut. Po uvaření sojové kostky z bujónu vyndáme a přebytečnou tekutinu vymačkáme. Do vz ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2010 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sumajstr: Přes noc namočené fazole uvaříme, sůl přidáváme, až jsou měkké. Kroupy mírně osolíme a také uvaříme doměkka. Fazole i kroupy smícháme a přidáme na malé kousky pokrájené škvarky. Dosolíme podle vlastní ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2010 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dietní zapečená brokolice: Brokolice povaříme 15-20 min, poté ji rozmačkáme, vymažeme mírně zapékací mísu a naložíme na ni brokolici. Na to rozložíme tavený sýr a necháme zapéct (trouba či remoska je pro tuto příležitost nejlep ... …více»
|
![]() |
22. 02. 2010 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Květák, jak ho dělám já: Malý květák nebo jen pár růžiček (zbytek vydrží v lednici) uvařit ve slané vodě asi 10-15 min. Můžeme předem a strouhat na hrubém struhadle až vychladlé (lze i teplé). Můžeme i rozmačkat vidličkou. ... …více»
|
![]() |
20. 02. 2010 Rýžová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže zapečená se zeleninou a sýrem: Rýži uvaříme, zeleninu předvaříme. Kysanou smetanu smícháme s vejci, nastrouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, nasekanou pažitkou, trochou soli a pepřem. V zapékací míse tuto směs promícháme s rýží a ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2010 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninová směs na pánev: Uvařené brambory nakrájíme na plátky, žampiony také na plátky, mrkev na kolečka, papriku na proužky a vložíme na jemně posekanou cibulku, kterou trošku orestujeme na oleji. Vše restujeme a nakonec při ... …více»
|